Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Как Сталин се уплаши от себе си

Жерар Депардийо в образа на Бащата на народите

Според режисьорката Фани Ардан, Депардийо е единственият актьор, способен да изиграе персонаж като Сталин. - Как Сталин се уплаши от себе си

Според режисьорката Фани Ардан, Депардийо е единственият актьор, способен да изиграе персонаж като Сталин.

Френският актьор и руски гражданин Жерар Депардийо обяви, че са завършени снимките на филма „Диванът на Сталин“, режисиран от Фани Ардан. Премиерата ще се състои във Франция на 11 януари, 2017 г., съобщава ТАСС.

„Аз изпълнявам ролята на вожд, чийто образ е доста различен от този, който обикновено показват в книгите. Във филма Сталин осъзнава, че не само другите се страхуват от него, но и сам е започнал да се плаши от себе си“,  разказа Депардийо.

Снимките на „Диванът на Сталин“ започнаха в началото на годината в Португалия. Сюжетът е базиран на едноименния роман на френския писател Жан-Даниел Балтас, който разказва историята на младия художник Данилов. През 1950 г. той се среща със съветския лидар в тайна резиденция, за да обсъдят проект за паметник, наречен „Баща на народите“.

Униформите за актьорите са осигурени от студиото „Мосфилм“, поради специалните му размери костюмите на Депардийо са правени по поръчка във Франция

Униформите за актьорите са осигурени от студио „Мосфилм“, но поради специалните размери на Депардийо костюмите за него са шити във Франция.

Това не е първият френски филм или роман за съветския диктатор. През 2010 г. писателят Марк Дюген екранизира сам първата част от собствения си бестселър – политическия трилър „Обикновена екзекуция“. Той разказва за тайните срещи на Бащата на народите с лечителка-екстрасенс в последните години от живота му. Книгата е издадена и у нас.

Фани Ардан, която е много по-известна като актриса, но дебютира от другата страна на камерата още през 2008 г., разказа, че главната тема на филма й е отношението между абсолютната власт и изкуството.

„Смятам, че Депардийо е единственият актьор, който може да изиграе персонаж като Сталин. „Диванът на Сталин“ е конструиран специално за него“,  подчерта Ардан.


Вижте още: БЕЖАНЦИТЕ ОТ ЗАПАД НА ИЗТОК

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах