VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Депардийо: Франция ще стане Дисниленд на чужденци и идиоти

Вече няма свобода, хората са обект на манипулация, казва френският актьор с руски паспорт

Жерар Депардийо посочва още, че не се чувства французин, а гражданин на света. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Депардийо: Франция ще стане Дисниленд на чужденци и идиоти

Жерар Депардийо посочва още, че не се чувства французин, а гражданин на света. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според Жерар Депардийо Франция предстои да се превърне в Дисниленд за чужденци и я населяват идиоти, които правят вино и миризливо сирене за туристите. Това казва френският актьор с руско гражданство в интервю пред италианския „Кориере дела сера“, цитирано от БГНЕС.

В разговора 67-годишният Депардийо посочва още, че не се чувства французин, а гражданин на света.

„Киното вече не съществува – казва актьорът. – Има свят на забавление, хора, тероризирани от американците. Има десет звезди – всичките са американци. Филмите им са наблъскани със специални ефекти… а останалата част от света на киното се бори за оцеляване.“

А на въпроса как би се описал, отвръща, че е скитник, който обича да живее в настоящето и уважава другите – това го държи в живот на изумление.

През януари 2013 г. руският президент Владимир Путин подписа декрет, осигуряващ на актьора руско гражданство – след като той яростно бе нападнал правителството на страната си за високите данъци. Депардийо получи руския си паспорт лично от Путин в Сочи, а по-късно местните власти му дадоха и апартамент в Мордовия – регион, известен с широката си мрежа от затворнически колонии от времето на Сталин.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС