VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Десет минути аплаузи за Софийската филхармония в Шанхай

Българите на турне в Китай с концерти-прожекции на „Междузвездни войни: Епизод IV - Нова надежда“

Българските музиканти ще участват в осем концерта-прожекции в Китай. Снимка: Софийска филхармония - Десет минути аплаузи за Софийската филхармония в Шанхай

Българските музиканти ще участват в осем концерта-прожекции в Китай. Снимка: Софийска филхармония

Софийската филхармония замина на турне в Китай с шоуто „Star Wars A New Hope In Concert“ – филмова прожекция плюс изпълнение на жив оркестър. Гастролът на българските е по покана на „Дисни“. Първият концерт бе на 8 март в Шанхай, на сцената на „Шанхай Ориентал арт център“ с диригент японеца Кейтаро Харада, аплодиран 10 минути на финала, разказват представители на Филхармонията.

Сред публиката са присъствали официални гости от Китай и представители на „Дисни“, поздравили след концерта българските музиканти. В неделя към оркестъра ще се присъедини и диригентът Найден Тодоров, който междувременно изнесе два концерта в Германия с виолончелистката Камил Томас, носителката на „Грами“.

Събитието е било на една от петте сцени на „Шанхай Ориентал“. От откриването си през 2004-а, арт комплексън е приемал редица световни оркестри.

Осем са концертите-прожекции, на които Софийската филхармония ще изпълнява музиката на Джон Уилямс от „Междузвездни войни: Епизод IV – Нова надежда“ в Китай. Освен в Шанхай, оркестърът ще свири и в градовете Ханджу, Вухан, Нанджинг, Чанша, Шенжен и Гуанджоу. Билетите за концертите са разпродадени напълно, съобщават от Филхармонията.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg