Този текст е публикуван преди повече от 6 месеца

Десет неща, които няма да липсват на Теодор Ушев след карантината

Видеообръщенията на знаменитости, онлайн концертите на „Метрополитън опера“, „новите“ песни на „Стоунс“

Теодор Ушев прекарва времето си у дома, скицирайки живота под карантина. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Десет неща, които няма да липсват на Теодор Ушев след карантината

Теодор Ушев прекарва времето си у дома, скицирайки живота под карантина. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Скоро ще станат два месеца, откакто са затворени кина, театри, галерии, клубове, ресторанти, забранени са струпванията на хора, свободните разходки в паркове и градинки… Изгубения контакт с публиката мнозина творци опитват да наваксат през мобилните устройства. Видеообръщенията на звездите към феновете, отправени от домовете им, с послание „всички заедно преминаваме през това“ умилиха някои и подразниха мнозина.

Художникът Теодор Ушев илюстрира живота под карантина в страницата си във Фейсбук, като всеки ден предлага по едно ново изображение, символизиращо настоящата ни ситуация – автопортрет с маска, домашен кът с фокус върху дивана… А в личния си профил художникът сподели списък с десет неща, които няма да му липсват, когато животът се върне към нормалното.

„Десет неща, които няма да ми липсват, когато „това“ приключи:

  1. Видеообръщенията на звездите с хаштаг #ОстаниВкъщи
  2. Домашните видеоконцерти с хаштаг #СилниЗаедно
  3. Обръщения на знаменитости, в които се чудят какво да кажат, съветвайки ни да #ОстанемСилни
  4. Интервюта по Скайп с „публични фигури“
  5. „Новите“ песни на „Ролинг Стоунс“ (Хайде хора, всички знаем, че последният път, когато Кийт Ричардс свири на китара на живо, беше през 1985 г. на концерта AID Africa)
  6. Виртуални срещи по Скайп или Зуум
  7. Помпозните, свободно стриймвани изпълнения на „Метрополитън опера“
  8. Снимки и спомени от миналогодишни празници
  9. Статистика за новите случаи на заразени и новите починали
  10. Предизвикателствата „Десет любими неща“

Вижте още: „МЕТРОПОЛИТЪН ОПЕРА“ ОРГАНИЗИРА ЗВЕЗДНА ОНЛАЙН ГАЛА

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах