Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Десетина дни до края на изложбата ни в Лувъра

Вече близо 3 месеца експозицията се радва на сериозен интерес в най-прочутия музей в света

Главата на Севт Трети бе определена във френската преса за най-големия шедьовър, достигнал до нас от Античността. Снимка: Площад Славейков - Десетина дни до края на изложбата ни в Лувъра

Главата на Севт Трети бе определена във френската преса за най-големия шедьовър, достигнал до нас от Античността. Снимка: Площад Славейков

Още десетина дни остават до финала на българската изложба „Епопея на тракийските царе” в Лувъра в Париж. Последният ден, в който експозицията с над 1600 безценни артефакта от историята по нашите земи може да бъде посетена, е 20 юли.

Изложбата бе открита на 14 април и вече близо 3 месеца се радва на сериозен интерес в най-прочутия музей в света. Тъй като за нея няма отделен билет, а се разглежда с талон, който важи и за други експозиции в Лувъра, вероятно няма да получим статистика колко туристи са разгледали българските съкровища. От Министерството на културата предоставят данни за средната месечна посещаемост на музея – над 700 хиляди души.

Преди няколко седмици в Париж се проведе международна конференция, посветена на „Епопея на тракийските царе”. Научният форум на тема „Одриската аристокрация – знаци и места на власт в Тракия” бе в Националния институт по история на изкуството в Париж и в Аудиториума на Лувъра, а домакин на една от сесиите на конференцията бе Institut de France.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg