Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Отказ за виза на индийче за кинопремиера в САЩ

Малкият Суни не може да присъства на представянето на филм, в който играе главната роля

Разпространителите са опитали да вземат визи за Суни и баща му в последния момент, но те са били отказани. - Отказ за виза на индийче за кинопремиера в САЩ

Разпространителите са опитали да вземат визи за Суни и баща му в последния момент, но те са били отказани.

Осемгодишен индийски актьор във филм с Никол Кидман е получил отказ за американска виза, от която се е нуждаел, за да посети премиерата в Ню Йорк. От разпространителската компания „Уейнстейн“ съобщиха, че Суни Павар е трябвало да лети с баща си за Лос Анджелис и Ню Йорк за прожекции на Lion („Лъв“), в който играят още Дев Пател и Руни Мара.

Ролята на Суни е на малко индинско момче, което се губи в Калкута и се оказва в сиропиталище, преди да бъде осиновено от австралийска двойка. 25 години по-късно, вече пораснало (в ролята Дев Пател), момчето използва „Гугъл Ърт“, за да открие семейството, от което е било разделено.

Разпространителите са опитали да вземат визи за Суни и баща му в последния момент, но те са били отказани. Според компанията най-вероятно причината за това са имиграционни притеснения.

„Смятаме, че това е резултат от имиграционната параноя – посочват оттам. – Суни, разбира се, не представлява заплаха за никого. Ние искаме той да е част от празненствата на филма и участието си в него. Възнамеряваме да минем през законовите процедури и да обжалваме пред Държавния департамент.“

Суни Павар не беше и на прожекцията на Lion на филмовия фестивал в Торонто.

Световната премиера на заглавието е на 25 ноември в САЩ, като в Австралия и Европа то ще достигне през януари догодина. Филмът все още няма дата за България.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС