СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Деца, смехорани и истории, които оживяват

Походът на книгите започва за шести път - от Столична библиотека

Всички събития на 2 април са със свободен вход. - Деца, смехорани и истории, които оживяват

Всички събития на 2 април са със свободен вход.

Книгите оживяват, а смехораните запяват в шестото издание на „Похода на книгите“. Инициативата е през април, а началото ѝ е на 2-и, в неделя. Старт на кампанията ще даде в 11 часа в Детския отдел на Столична библиотека проф. Николай Денков, служебен министър на образованието и науката. След официалното приветствие актьори ще прочетат откъси от любимите си книги от детството.

Малките гости и родителите им ще могат да видят и мини-театрален спектакъл, с който ще се отбележи рожденият ден на Ханс-Кристиан Андерсен. От 18 часа ще има „Смехоранско караоке“, а в 20,30 часа започва „Нощта, в която книгите оживяват“ – среща с приказни герои.

От 11 до 18 часа през деня в Детския отдел художници ще рисуват с малките читатели любимите им персонажи от книги, а писатели ще четат произведения за деца. А всички – и малките, и техните родители – ще могат да получат безплатни едногодишни читателски карти за Столична библиотека, обявиха оттам.

Всички събития на 2 април са със свободен вход.

Кампанията „Поход на книгите“ включва поредица от събития в София и страната през целия месец. Сред тях са „Маратон на четенето“ в библиотеки в цялата страна, както и „Бисерче вълшебно“ – награда, която се присъжда от жури от деца за детски книги.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg