Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Деца в Москва ще посрещат Нова година в битка с „тъмни сили”

Игра с награда войнишка шапка и войнишка каша за „Zащита на Новата година”

Децa игрaят и със стaрaтa бойнa техникa, остaнaлa от руските окуптори след бойните действия в Укрaйнa. Снимкa: ЕПA/БГНЕС - Деца в Москва ще посрещат Нова година в битка с „тъмни сили”

Децa игрaят и със стaрaтa бойнa техникa, остaнaлa от руските окуптори след бойните действия в Укрaйнa. Снимкa: ЕПA/БГНЕС

Деца ще се бият с „тъмни сили“, за да „Zащитят Новата година“ в Музея на победата в Москва, разказва „Медиалийкс“. Участниците между 6 и 12 години ще облекат войнишки униформи, ще минат исторически изпит по мотиви от Втората световна война, ще се сражават с „тъмни сили, решили да обърнат времето назад“ и ще похапнат „войнишка каша“.

От 24 декември до 8 януари ще се провежда ежедневно събитието „Елха на Победата“ под слогана „Да Zащитим Новата година“, става ясно от сайта на Музея на победата.

„Децата, които ще присъстват на „Елхата на Победата“, ще си спомнят събития със 77-годишна давност, от 1945 г. Прогърмял е победният салют, минал е парадът на Червения площад. Злото е победено. Но тъмни сили отново надигат глава и искат да обърнат хода на историята. Сега наследниците на победителите трябва да победят тези тъмни сили и да успеят да посрещнат Новата година“, глaси анонсът към „детското“ събитие.

Победителите ще се срещнат с Дядо Мраз и „ще запалят като героичните си прадеди Елхата на Победата“.

Накрая за децата ще има и подаръци – според сайта на музея всеки участник ще получи войнишка шапка, камуфлажна раница и два броя настойка за войнишка каша.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС