Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Часове до финала на Детската Евровизия. Успех на България!

Габриела Йорданова и Иван Стоянов представят страната ни с песента „Цветът на надеждата“

Габриела Йорданова и Иван Стоянов на втората репетиция. Снимка: EBU (Елена Волотова/Владимир Дудаклиев) - Часове до финала на Детската Евровизия. Успех на България!

Габриела Йорданова и Иван Стоянов на втората репетиция. Снимка: EBU (Елена Волотова/Владимир Дудаклиев)

Какъв е цветът на надеждата ще видим тази вечер в най-голямата българска зала – „Арена Армеец“. София е домакин на 13-ото издание на певческия конкурс „Евровизия“ за деца, след като миналата година Крисия, Хасан и Ибрахим станаха втори на състезанието в Малта – но първи в сърцата на зрителите. Довечера, от 19,30 часа (с пряко телевизионно предаване по БНТ от 20,30) започва финалният концерт, където България е представена от Габриела Йорданова и Иван Стоянов.

Нашите участници ще излязат с песента си „Цветът на надеждата“ 13-и поред. Участниците са от общо 17 държави, а в спектакъла ще се включат над 200 танцьори и певци от различни вокални формации, както и детският хор на Българското национално радио.

Над 200 милиона души от цял свят се очаква да вперят погледи към случващото се в столичната зала „Арена Армеец“ с надеждата, че светът може да стане такъв, какъвто го виждат децата. Водеща на церемонията ще бъде певицата Поли Генова. Специално участие ще имат и Крисия и пианистите Хасан и Ибрахим, които ще представят своя нова песен – нечувана досега.

Междувременно в центъра на София, на бул. „Витоша“ бе открита и скулптура на символа на музикалния формат – „Технологичното цвете“. Там и преди церемонията прочутият италиански композитор Фабрицио Берлинчони подари на Габриела песен, която е написал специално за нея – „За да не избягаш никога“.

От България няма да може да се гласува за нашите участници. Сънародниците ни, които живеят в чужбина, обаче могат чрез есемес да подкрепят Габи и Иван – и да спомогнат те да постигнат, а защо не и да надминат успеха на Крисия, Хасан и Ибрахим миналата година.

Да си припомним „Цветът на надеждата“ – преди да я чуем на живо довечера:

https://youtu.be/kEChXYDwxBw

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90