Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Детски омбудсман в Русия: Призивът да осиновиш животно е пропаганда на живот без деца

Пропагандата на нежеланието да раждаш деца скоро ще бъде незаконна в Руската федерация

Руски войници с котка по улиците на Мариупол през април 2022 г. по време на медийна визита в града, организирана от руските сили. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Детски омбудсман в Русия: Призивът да осиновиш животно е пропаганда на живот без деца

Руски войници с котка по улиците на Мариупол през април 2022 г. по време на медийна визита в града, организирана от руските сили. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Призивът да се взимат животни от приют е пропаганда на живот без деца и трябва да бъде санкциониран, смята омбудсманката по правата на децата в руската република Татарстан Ирина Волинец, съобщава „Газета.ру“. Социалната реклама, излъчвана по руските телевизии, която насърчава осиновяването на животни, мотивирала според нея родителите да гледат кучета и котки вместо деца.

Ирина Волинец твърди че, „младата двойка, която види подобна реклама, ще вземе куче от приюта и няма да роди дете, защото вече ще има „обект”, за когото да се грижи и който да я обединява“. Детският омбудсман подчертава, че руснаците наричат животните „дъщерички“ и „синчета“, подменяйки „традиционни понятия“.

Според Волинец животни трябва да се взимат само в семейства, които вече имат деца. Тогава двойките ще осиновяват кучета и котки заради децата си, а не за себе си. Тя дава като пример собственото си семейство, в което четири деца съжителстват с куче, котка, птица и плъх.

В момента в руската Държавна Дума се обсъжда законопроект, според който пропагандата на нежеланието да раждаш деца трябва да стане част от закона „За защита на децата от информация, която причинява вреда на тяхното здраве и развитие“, като се нареди до информацията за вредата от цигарите, алкохола, наркотиците и хомосексуализма, чиято „пропаганда“ в момента е криминално престъпление в Русия.

Вижте още: РУСИЯ ЗАБРАНЯВА ДА СЕ ГОВОРИ ЗА ИЗБОРА ДА НЕ РАЖДАШ ДЕЦА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg