POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Деян Донков – аватар на Александър Морфов

Актьорът с главна роля в Одисеята на режисьора

Деян Донков бе Дон Жуан, Макмърфи и Македонски в стари спектакли на Александър Морфов, сега получи от него още една главна роля - Одисей. - Деян Донков – аватар на Александър Морфов

Деян Донков бе Дон Жуан, Макмърфи и Македонски в стари спектакли на Александър Морфов, сега получи от него още една главна роля - Одисей.

Деян Донков грабна поредната главна роля в плановете на Александър Морфов. Режисьорът започва репетиции на „Одисей“ с трупата на Народния театър, а Донков влиза в мярката на най-прочутия пътешественик в Древна Гърция, пише „Монитор“. Финалът на одисеята им, живот и здраве, ще настъпи догодина. Премиерата на спектакъла е заложена на 18 януари.

В това представление Донков ще бъде нещо като аватар на Морфов. Защото кариерата на режисьора е на един театрален Одисей, който странства по чуждите сцени и земи и накрая винаги се завръща при своята Пенелопа в България – Рени Врангова. Съпругата на режисьора е получила образа на Одисеевата жена.

В актьорския състав на спектакъла влизат много познати лица от стари постановки на Мрфов – хъшовете Валери Йорданов, Теодор Елмазов, Дарин и Деян Ангелови, Иван Юруков, Христо Петков, Пламен Пеев; там са още Стоян Алексиев, Албена Колева, Радена Вълканова, Илияна Коджабашева; за пръв път в негова постановка ще играят Владислав Павлов, Елена Телбис и Леарт Докле.

Сценарият на „Одисей“ ще бъде на Морфов – така, както преди години и Теди Москов използва древногръцката история за констркуция на авторския си спектакъл „Одисей пътува за Итака”.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС