Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Деян Донков: И на тези избори ще гласуваме за Годо

Тази корупция ми избожда очите, казва актьорът в контекста на вота за парламент

Според Деян Донков трябва да гласуваме за някой, който може и да не спечели, но поне ще стигне донякъде. Снимка: Емил Георгиев - Деян Донков: И на тези избори ще гласуваме за Годо

Според Деян Донков трябва да гласуваме за някой, който може и да не спечели, но поне ще стигне донякъде. Снимка: Емил Георгиев

Обикновено не гласувам, но не защото не съм ангажиран, а защото не вярвам в тази форма на управление, въобще не мисля, че трябва да има политици изобщо. Това каза Деян Донков за изборите за Народно събрание, които са днес. В интервю за „Площад Славейков“ актьорът и режисьор, на въпрос как ще става управлението без политици, отвърна:

„По друг начин, не по този, защото не работи. Защото очите ми са избодени от тази корупция. То е крещящо. Безброй хора са ми казвали, примерно в Лещен, Ковачевица, дядовци и баби, че са ги заплашвали, купували са им гласовете. Това го казват обикновените хора“.

Донков обясни, че по отношение на изборния процес и политическия живот е абсолютен лаик, не чете вестници, не гледа телевизия.

„Вълнуват ме по-важни неща – каза той. – Не мога да отделям време за глупости. Предпочитам да си губя времето в разходка по Витоша или с приятели да пием бира, вместо да следя политическия живот. Не вярвам в него.“

Само преди дни Донков постави на сцената на театър „Азарян“ свой спектакъл по „В очакване на Годо“ на Бекет. Сега, попитан дали не вярва, че Годо ще дойде, той отговори:

„Той ни чака, не ние него, така че никога няма да дойде. Затова Бекет е толкова суров към човека и го обръща с хастара наопаки, изважда цялата му карантия. Ако вземем като цяло всичко, което се случва на човека, глупакът съм аз. Човекът. Гласувайте за мен, ето ти пет лева. Не си даваш дори сметка какво правиш, като си продаваш гласа“.

Според Деян Донков трябва да гласуваме за някой, който може и да не спечели, но поне ще стигне донякъде. Призна още, че има и други начини да се покаже, че съществуваме:

„Аз съм по-революционно настроен, ако ще правим нещо, да правим нещо. Вижте какво правят в Румъния. Стават стотици хиляди, отиват и казват това е положението, ние сме народа, ние сме силата. Тук такова нещо няма. Много лесно продажни сме“.

Цялото интервю с Деян Донков очаквайте скоро в „Площад Славейков“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС