Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

И Деян Донков режисьор

Актьорът поставя „В очакване на Годо“ в Театър „Азарян“

„Започвам да вярвам“, казва в началото на пиесата Владимир, героят на Деян Донков. - И Деян Донков режисьор

„Започвам да вярвам“, казва в началото на пиесата Владимир, героят на Деян Донков.

И Деян Донков заема режисьорския стол в театъра. Актьорът се е заел с „В очакване на Годо“, шанс да опита какво е да поставя са му дали в Театър „Азарян“. Предпремиерното представление е на 23 юни, а като Владимир и Естрагон ще видим самия Донков, както и Иван Бърнев.

По текста на Самюъл Бекет ще играят още Цветан Алексиев като Поцо, Калоян Трифонов като Лъки и Мартин Цолов – момчето. Сценографията и костюмите прави художникът Чавдар Гюзелев, а за музикалното оформление отговаря Калин Николов.

„Няма да го бъде“, казва в началото на пиесата Естрагон.

„Започвам да вярвам – отвръща Владимир, в случая режисьорът Деян Донков. И символично продължава: – Дълго се съпротивлявах на тази мисъл, като си казвах: Владимире, бъди разумен, още не си опитал всичко.“

В един месец ще видим два нови и различни спектакъла по прочутата абсурдистка пиеса на Бекет. Няколко дни преди предпремиерата на Донковия ѝ прочит, в Народния театър „Иван Вазов“ на гастрол от Берлин пристига версията на Иван Пантелеев – със Самуел Финци като Владимир, роля, за която той бе обявен за най-добрия актьор в Германия през 2015 г.

Сценографията и костюмите в постановката на „Дойчес Театер“ са на Марк Ламерт. Асистент-сценограф е Улрих Белашк, а асистент-костюмограф – Карин Роземан. Участват Волфрам Кох, Самуел Финци, Андреас Дьолер, Кристиан Грасхоф. В Народния двете представления, на 15 и 16 юни, ще бъдат със субтитри на български и английски език.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg