Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Дездемона и Аида Стоянови

Красимира Стоянова изнася концерт в зала „България“ на 31 януари

„Няма едно определение за вердиево сопрано..., но ако имаше, това щеше да бъде Красимира Стоянова“, гласи една от рецензиите за примата през годините. - Дездемона и Аида Стоянови

„Няма едно определение за вердиево сопрано..., но ако имаше, това щеше да бъде Красимира Стоянова“, гласи една от рецензиите за примата през годините.

Верди, Росини и Пучини в изпълнение на Красимира Стоянова ще имат шанса да чуят зрителите в зала „България“ на 31 януари. Оперната прима изнася на сцената някои от най-известните арии в историята на музиката, под диригентството на Георги Димитров и заедно със Софийската филхармония.

„Няма едно определение за вердиево сопрано…, но ако имаше, това щеше да бъде Красимира Стоянова“, гласи една от рецензиите за примата през годините.

Именно Верди е широко застъпен в програмата на концерта под заглавие „Междувремие 1890-1914“. В зала „България“ ще чуем арии от „Аида“ и „Отело“, както и увертюрата на „Силата на съдбата“. Очакват ни още арията на Матилда от „Вилхелм Тел“ на Росини, среща с „Фауст“ на Шарл Гуно, интермецото от „Селска чест“ на Маскани и др.

В края на миналата година Красимира Стоянова бе звездата в концертното изпълнение на „Отело“ от Верди на Софийската филхармония. Зрителите се насладиха на бляскавия ѝ глас, изпълвал почти всички от най-големите оперни сцени в света. Сега предстои да го чуем отново на живо, този път в разходка от Дездемона до Аида.

Пълната програма е следната:

Франц фон Супе – увертюра „Поет и селянин”

Джоакино Росини – оп. „Вилхелм Тел“, II действие – речитатив и ария на Матилда

Шарл Гуно – оп. „Фауст“ – Балетна музика из V действие

Шарл Гуно – оп. „Фауст“ – речитатив и ария на Маргарита 

Джузепе Верди – оп. „Аида“ Ария на Аида „…..ritomo vincitor“

Джузепе Верди – ув. “Силата на съдбата”

Джузепе Верди – oп. „Отело“ – сцена, върбата и молитва

Пиетро Маскани – оп. „Селска чест“ – Интермецо (орган)

Джакомо Пучини – оп. “Тоска” „…..visi d’arte“

Алфредо Каталани – оп. “Ла Вали” I действие „Ebben? Ne andro lontana“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90