Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ди Каприо по-близо до Оскара – играе 24 личности в един филм

Ще го видим като Били Милигън, оневинил се в съда с опрадванието, че други негови самоличности са вършили престъпления вместо него

Според филмовите анализатори това е ролята, която Ди Каприо търси от 20 години. - Ди Каприо по-близо до Оскара – играе 24 личности в един филм

Според филмовите анализатори това е ролята, която Ди Каприо търси от 20 години.

С общо пет номинации за Оскар и нито една статуетка, Леонардо ди Каприо може би най-сетне се докосва до бленуваната награда. Според слуховете в Холивуд той ще изиграе 24 персонажа в една личност – в роля по действителен случай.

Чували ли сте за Били Милигън? Това е първият човек, който успява успешно да се защити в съда чрез раздвоение на личността. Милигън е обвинен в края на 1970 г. за серия от грабежи, отвличания и три изнасилвания. След продължително дело той е оправдан, след като адвокатите му доказват, че престъпленията са извършени от две други негови самоличности – без той да разбере – Адалана, лесбийка, която „признава“ за изнасилванията, и Рейджън, югославски комунист, който „извършил“ обирите.

Според филмовите анализатори това е ролята, която Ди Каприо търси от 20 години – проектът за филм за Били Милигън се върти в Холивуд от десетилетия и никой не смее да се захване с него. Ще го направи Лео Ди Каприо с продуцентската си къща Appian Way.

Проектът е базиран на документалната книга на Даниел Кийс, която проследява процеса срещу Милигън.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg