Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Ди Каприо прави римейк на „Още по едно“, датския филм с „Оскар“

Трагикомедия за четирима приятели, които решават да проверят теорията ще подобри ли алкохолът живота им

Очаква се, че Леонардо ди Каприо ще влезе в ролята, изиграна от Мадс Микелсен (на снимката). - Ди Каприо прави римейк на „Още по едно“, датския филм с „Оскар“

Очаква се, че Леонардо ди Каприо ще влезе в ролята, изиграна от Мадс Микелсен (на снимката).

„Още по едно“, датският филм, спечелил „Оскар“ за най-добър международен филм, ще получи римейк на английски език, съобщава „Варайъти“. Правата за трагикомедията са били откупени от „Appian Way“, продуцентската компания на Леонардо ди Каприо след ожесточено наддаване, в което са се включили още компаниите на Джейк Джиленхол и Елизабет Банкс.

Според източници на изданието Ди Каприо ще влезе в ролята, играна от Мадс Микелсен. Все още няма официално подписана сделка. Изпълнителен продуцент на датският проект е Томас Винтерберг, режисьор и сценарист на оригиналния филм.

„Още по едно“ е историята на четирима приятели, които решават да поставят на изпитание теорията, че ако човек поддържа определено ниво на алкохол в кръвта си, то това ще подсили креативността му и ще повлияе позитивно на ежедневния му живот.

Освен Микелсен, във филма участват още датските актьори Томас Бо Ларсен, Магнъс Миланг и Ларс Ранте.

По време на церемонията „Оскар“ от вечерта на 25 април, Винтерберг излезе на сцената в „Юниън стейшън“, Лос Анджелис, за да приеме статуетката за филма си и в емоционална реч отдаде почит на 19-годишната си дъщеря, загинала при пътен инцидент само няколко дни след началото на снимките на „Още по едно“.

„Искахме да направим филм, който да отпразнува живота. В крайна сметка направихме този филм за нея, това е нейният монумент. Ти си част от това чудо – обърна се той към починалата си дъщеря. – Може би дърпаш конците от някъде, кой знае.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg