Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ди Каприо с награда от Клинтън за екоактивизъм

Президентката на Косово Атифет Джаджага - с приз за миротворство

По-рано тази година Леонардо ди Каприо дари 7 млн. долара за опазването на световния океан. - Ди Каприо с награда от Клинтън за екоактивизъм

По-рано тази година Леонардо ди Каприо дари 7 млн. долара за опазването на световния океан.

Леонардо ди Каприо ще се нареди сред лауреатите на „Клинтън Глобъл”. Инициативата на президента (1993-2001) Бил Клинтън  ще навърши десет години и празнува юбилея си на 21 септември с международна церемония, на която Ди Каприо ще бъде награден.

Отличието ще бъде връчено на актьора заради усилията му за опазването на околната среда – наскоро Вълкът от Уолстрийт дари 7 млн. долара за чистотата на световния океан. Награда за миротворец ще получи президентката на Косово Атифет Джаджага, която работи за помирението със Сърбия и за присъединяването на родината й към Европейския съюз. Номинирани за награда са още Грег Асбед и Лукас Бенитес за техните усилия за подобряване условията на труд на фермерите в Щатите, както и Хаят Синди за това, че насърчава младите хора в областта на предприемачеството и иновациите в Близкия изток.

“Сътрудничеството и осъществяването на идеите са ядрото на фундамента, върху който е стъпила инициативата „Клинтън Глобъл”, която е под шапката на фондацията на бившия президент на Америка. Това е организация, в която партньорството, насочено към общочовешкото здраве, образование и опазване на околната среда и подобряването на живота на милиони хора, е на първо място. Моето семейство е благодарно за това, че някои от най-талантливите и почитани артисти ще ни помогнат да насочим вниманието към тази инициатива, а ние ще отдадем почитта си, награждавайки ги за тяхната отдаденост и усърдна работа за подобряването на условията по света”, обяснява Челси Клинтън пред „Холивуд рипортър”.

Водещ на събитието ще бъде телевизионерът Сет Мейерс, а сред връчващите наградите се открояват имената на Мадлин Олбрайт и Ева Лонгория.

Към днешна дата хората, ангажирани в инициативата ”Клинтън Глобъл”, са помогнали за подобряването на живота на над 430 милиона души в 180 страни.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg