Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Диана Димитрова: 20 от 31 отрекли побоя не са ме виждали в същия ден

Актрисата оспори твърдението на колегите си, че насилие не е имало, и сподели цитат от преписката на прокуратурата

Диана Димитрова и Юлиан Вергов в кадър от „Откраднат живот“ - Диана Димитрова: 20 от 31 отрекли побоя не са ме виждали в същия ден

Диана Димитрова и Юлиан Вергов в кадър от „Откраднат живот“

По-голямата част от подписалите се под изявлението на „Откраднат живот“ не са били на терен в деня на побоя, заяви Диана Димитрова. Актрисата сподели във Фейсбук списъка с имената на всички, които е трябвало да бъдат на снимките на 14 ноември 2017 г., когато се е разиграла случката между нея и Юлиан Вергов.

По-рано през деня 31 души от екипа на „Откраднат живот“ – без продуцентите и режисьора, застанаха с имената си зад твърдение, че не са ставали свидетел на побой и не са забелязали никакви физически белези, че актрисата е била бита. Първият ѝ снимачен ден след инцидента бил на 17 ноември, допълва актрисата, при това с друг екип.

Вижте още: 31 ДУШИ ОТ „ОТКРАДНАТ ЖИВОТ“ ОТРИЧАТ ДА Е ИМАЛО ПОБОЙ: НЕ СМЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ

В поста си във Фейсбук тя прилага и информация за датата, часа и годината от снимковия материал, който е минал експертиза и потвърждава травмите и датировката.

„Действително в настоящия казус се установява, че по тялото на Диана Димитрова има причинени мекотъканни травми – оток и кръвонасядания в областта на лява предно-странична част на лицето и лява раменница“, се казва в преписката от Софийска районна прокуратура по съдебно медицинската експертна справка по описа на ВМА.

„Никога не съм казвала, че побоят се е случил пред очите на свидетели – пише актрисата в отговор на колегите си от „Откраднат живот“. – Главният художник гримьор Грета Манчева потвърждава, че ме е гримирала за сцена 47/17 на 14.11.2017, a в обедната почивка е третирала лицето ми със замразяващ спрей „Репарил“ в гардеробната. Потвърждава и колко голяма е била травмата на лицето ми. (Нейните показания бяха редуцирани в официалната преписка от Софийска районна прокуратура.)

Според експертизата часът, датата и травмите съвпадат от снимковия материал, а единственият свидетел след побоя от тримата посочени в показанията дадени от мен, който не лъже – Грета Манчева не фигурира в списъка от днес.

В този ден и час бях на работа здрава, а след това си тръгнах обезобразена. Не желая да мълча за насилието повече. Разбирам, че хората искат да си запазят работните места и връзките за бъдещи проекти, но това не е редно.

Обществената манипулация е подсъдима.

Обществената манипулация от официална телевизия е подсъдима.“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90