POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Диана Димитрова не каза кой е насилникът: Ще разберете между думите

Обиди ме за произхода ми, блъсна ме в стената и ме изрита с цялата мъжка сила, която има, разказа актрисата

„Отношенията ни бяха повече от колегиални и приятелски, но беше тайна, никой не иска да бие тъпана, когато започва някаква връзка“, разказа Диана Димитрова. Снимка: Стопкaдър - Диана Димитрова не каза кой е насилникът: Ще разберете между думите

„Отношенията ни бяха повече от колегиални и приятелски, но беше тайна, никой не иска да бие тъпана, когато започва някаква връзка“, разказа Диана Димитрова. Снимка: Стопкaдър

Кой е човекът, нанесъл побой над Диана Димитрова, все още не е ясно. Актрисата гостува в предаването „120 минути“ на Би Ти Ви и помоли зрителите да разберат името му между думите ѝ в разговора с водещия Светослав Иванов. 

В понеделник, 28 ноември, актрисата сподели във Фейсбук свои снимки, на които е насинена и с кръвонасядания. По думите ѝ, това са последствията от побой, нанесен ѝ преди 5 години от неин колега по време на работа. Оказа се, че това се е случило на снимачната площадка на неназована от нея продукция, по време на участието ѝ в сериалите „Откраднат живот“ и „Дяволското гърло“ и филмът „Дъвка за балончета, които снима през 2017 г.

„Има образувано досъдебно производство и нямам право да кажа името. Но тъй като хората са интелигентни, нека да четат между думите ми“, каза актрисата пред Иванов. Тя все пак обяви, че ще каже името, но не го направи.

Вижте още: АКТРИСА ПРЕБИТА ПО ВРЕМЕ НА СНИМКИ

„Дълги години се обвинявах дали проблемът не е в мен, след като лицето ме заплаши – каза Димитрова. – Вечерта, преди да се случи, човекът ми се обади крещейки. Беше свързано с произхода ми, тъй като аз съм от село Кайнарджа.“

Преди това не са имали проблеми. Били са в близки отношения, по-близки от колеги и приятели.

„Отношенията ни бяха повече от колегиални и приятелски, но беше тайна, никой не иска да бие тъпана, когато започва някаква връзка. Преди удара между нас нямаше напрежение“, каза тя.

Димитрова разказа как се е стигнало до побоя:

„[Случи се] в рамките на около две минути, последвах лицето от стаята до гардеробната, за да разбера защо [ме обиди]. След това той ме удари в стената, вдигна ме, свлякох се на пода, погледнах човека, защото не можех да повярвам, че това е [същият] този, когото уважавах. След това той ме изрита с цялата мъжка сила, която имаше, шут, стабилен в лицето, блъсна вратата, псувайки моя произход и родителите ми, най-вече майка ми. После дойдоха трима души и ме намериха в това състояние“.

Двамата са били насаме по време на инцидента, случило се е след заснета сцена на снимачната площадка.

„Няколко дни по-късно заплахата [от него] дойде пред колеги, в другия екип, с който снимахме. Трябваше да обсъдим сцена. Споделих на режисьора, че ме болят зъбите, и лицето каза: „Кажи го и ще го направя пак“, разказа Димитрова.

Снимките със следите от побоя си е направила дни по-късно:

„Направих си снимките, защото смятах да си извадя медицинско. Трябваше да изчакам за разговор с друго лице, което ме изманипулира с думите „какво ще постигнеш“. Аз бях едва прохождаща актриса, която от две години ходеше на кастинги. Исках да покажа таланта си, как мога да го развия, как мога да ставам по-добра. Исках да продължа“.

Побоят се е случил през 2017-а, през 2018-а двамата с насилника си са се срещнали отново на снимачната площадка, той я посрещнал с усмивка, с въпрос как е прекарала лятото…

В студиото на „120 минути“ Диана Димитрова изрази надежда, че случаят ще се развие в положителна посока, след като съобщи за инцидента:

„Прокуратурата се е самосезирала, най-накрая вярвам, че нещо положително ще се случи. Адвокат ми е г-н Антон Станков“.

В края на интервюто тя сподели, че подготвя изложба, казвайки:

„Целия юли рисувах…“.

Цялото интервю с Диaнa Димитровa по Би Ти Ви

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90