Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Диджей ще ръководи Античния театър в Пловдив

Григор Чолаков също не е от града под тепетата, както директора на Общинския институт „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев

Новият културен шеф в Пловдив вероятно няма проблем с надписа на фланелката си, въпреки това решихме да го поправим с по-приличен. Снимка: Профил на Георги Чолаков във Фейсбук - Диджей ще ръководи Античния театър в Пловдив

Новият културен шеф в Пловдив вероятно няма проблем с надписа на фланелката си, въпреки това решихме да го поправим с по-приличен. Снимка: Профил на Георги Чолаков във Фейсбук

Диджей с диплома от Библиотекарския институт ще ръководи Античния театър в Пловдив, съобщи директорът на Общинския институт „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев.

Григор Чолаков, известен като диджей Фънки, ще заема поста пробно за 6 месеца от 8 март до 8 септември.

Досегашната му кариера е разнообразна – освен като диджей, той е работил в МОН (какво точно, не се съобщава), бил е управител на българо-корейски център, работил е и като тонрежисьор.

Назначен е без конкурс, което е позволено от закона, уточнява Богомил Грозев.

Чолаков, който не е от Пловдив също като директора на „Старинен Пловдив“, ще регулира състоянието на обекта, ще координира работата на екипите и ще алармира при проблеми, уточнява Грозев.

На сцената на Античния театър са излизали някои от най-големите световни звезди, като Стинг и Джон Лорд. Ежегодно там се организират фестивали като „Opera Open“ – единствената фестивална платформа в България, която е мултижанрова и е „отворена“ за опера, балет, оперета, мюзикъл и модерен танц, Рок фестивала „Sounds of the Ages“, Вердиеви вечери и др.

Според Богомил Грозев, техническата грамотност на Григор Чолаков ще бъде особено полезна за Античния театър.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg