Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Димитър Динев в София за премиера на „Ангелски езици”

Излиза второ издание на дебютния роман на писателя

Димитър Динев живее във Виена от 1990 г. Снимка: „Сиела“ - Димитър Динев в София за премиера на „Ангелски езици”

Димитър Динев живее във Виена от 1990 г. Снимка: „Сиела“

Тринадесет години след появата на „Ангелски езици“ у нас, Димитър Динев пристига в България за второто издание на романа. Трагикомичен портрет на България и Европа след края на Втората световна война, книгата завладя европейската публика през 2003-а, когато излезе първото ѝ издание на немски език.

Със своя трагическо-комически реализъм, великолепно написан, „Ангелски езици“ е роман за дългите зимни вечери… пише „Ди Цайт“, а „Ди Велт“ отбелязва:

„През последните години рядко сме срещали книги, които описват с такава наситеност колоритните и изпълнени с обрати биографии на своите герои“.

Динев живее във Виена от 1990-а, където завършва философия и руска филология. Първата му книга с разкази – „Надписът“ (Die Inschrift), излиза през 2001-а. Още тогава е забелязан от критиката, но популярност му носи „Ангелски езици“. Носител е на редица литературни награди, а пиесите му се радват на успех на австрийската и немската театрална сцена.

Динев ще присъства на представянето на второто издание на „Ангелски езици“ на 30 октомври в „DaDa Cultural Bar“. В събитието ще участват поетесата Мирела Иванова, както и писателите Владимир Зарев и Захари Карабашлиев.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg