Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Димитър Маринов с актьорска Академия в София

Няма да преподава актьорско майсторство, а ще сподели опита си от Холивуд

Димитър Маринов е част от актьорския състав на „Зелената книга“, получил „Оскар“ за най-добър филм тази година. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Димитър Маринов с актьорска Академия в София

Димитър Маринов е част от актьорския състав на „Зелената книга“, получил „Оскар“ за най-добър филм тази година. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Димитър Маринов, участник в оскаровия филм „Зелената книга“, пристига в България, за да ръководи своя „Академия за актьори“ в НДК. Може да се включат от тийнейджъри до 35-годишни, с професионален опит, както и любители. Актьорът ще поощри хората да следват мечтите си.

Маринов ще представи техники и похвати от прочутата школа на Бърнард Хилър, както и от своята „Маринов Актърс Студио“. Българинът в момента е преподавател в студиото на Хилър, където са обучавани актьори като Джеф Голдблум, Камирън Диас, Линзи Лоън, Лайънъл Ричи… а като лектори са гостували Ал Пачино, Джеръми Айрънс, Ванеса Редгрейв и редица още величия от Холивуд. Хилър подготвя и Лейди Гага за изпълнението ѝ в „Роди се звезда“, за което певицата получи номинация за най-добра женска роля.

Димитър Маринов обаче няма намерение да преподава, а ще сподели своите умения и опит от Холивуд, уточнява самият той. Академията е за ентусиасти, които проявяват интерес не само към киното, но и към рекламите и телевизията.

Заниманията на актьора с участниците в Академията ще имат две представяния пред публика – на 1 декември от 20 ч. и на 6 декември от 18 ч. в Клуб 1, НДК. Академията е дългосрочен ексклузивен проект на „Маринов актърс студио“ и „PV Management“ в сътрудничество с Националния дворец на културата.

Записването става чрез регистрационна форма на сайта www.dimitermarinov.com или след заявка за участие на имейл адрес pvelichkova@yahoo.com.

Заниманията ще започнат на 25 ноември и ще се провеждат до 6 декември.

Вижте още: СЪЛЗА И СМЯХ С „МИТЬО ОТ СОФИЯ“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg