Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Димитър Маринов влиза в популярен американски сериал

Ще играе в ключова поддържаща роля в ситком

Димитър Маринов на среща с българската публика в столичното кино „Люмиер“ през 2019 г. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Димитър Маринов влиза в популярен американски сериал

Димитър Маринов на среща с българската публика в столичното кино „Люмиер“ през 2019 г. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Димитър Маринов, който стана популярен с ролята си във филма с „Оскар“ „Зелената книга“, получи ключова роля в американски ситком, съобщава „Дедлайн“. Българинът, който от години живее и работи в САЩ, ще участва в „Night Court“ на Ен Би Си, продължение на популярния едноименен сериал от края на 80-те и началото на 90-те години.

Сериалът разказва за група служители на нощна смяна в манхатънски съд. В главната роля е Мелиса Рауч (Бернадет от „Теория за големия взрив“), която е в образа на безрезервния оптимист съдия Аби Стоун, дъщеря на Хари Стоун от оригиналния сериал. Тя върви уверено по стъпките на баща си и се опитва да въведе ред не само в залата си, но и сред циничните си странни колеги. Между тях е и прокурорът Дан Фийлдинг, към ролята си от оригиналния сериал се завръща Джон Ларокет.

Маринов ще влезе в образа на Николай, който отговаря за поддържката на съда. Не се уточняват повече детайли около персонажа. Той се появява неочаквано в ежедневието на главните герои, но остава загадка за тях – както и всъщност предпочита.

Така нареченият „нощен съд“ е обичайна практика за големите американски градове, замислен да облекчи съдебната система от по-дребни административни процедури. В късните часове най-често се разглеждат молби за предсрочно освобождаване и се насрочват дати за обвиняемите да се явят в съда.

Роденият в България Маринов е най-популярен с поддържащата си роля на Олег в „Зелената книга“, отбелязва „Дедлайн“. Следваща му роля на големия екран е във „Flight 704“ на Майкъл Бардър, който се очаква да излезе до края на годината.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС