Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дипломатите от Полша с вълнуващ поздрав за 24 май (видео)

Мисията от Варшава рецитира на български Вазов, Славейков, Яворов, Паисий...

Финалното пожелание от Посолството на Полша за българите - Дипломатите от Полша с вълнуващ поздрав за 24 май (видео)

Финалното пожелание от Посолството на Полша за българите

Дипломатите от Полското посолство у нас продължават вълнуващата си инициатива да ни поздравяват за празниците. След като миналата година рецитираха „Хаджи Димитър“ за Трети март, сега от мисията от Варшава прочетоха откъси от други произведения на български класици.

На фона на внушителни гледки от София Н. Пр. посланикът на Полша Кшищоф Краевски и Мария Краевска зачитат „Върви, народе възродени“, Агата, Александър и Якуб Флашински произнасят част от „Българският език“ на Иван Вазов, Гражина Хоронжикевич и Борис Стелмашук представят „Татковина“ на Петко Славейков…

Чуваме още „Родина“ на Яворов (Анджей Яник) и „Родна реч“ на Ран Босилек (Ярослав и Ева Джеджиц), а Ярослав Годун и семейството му – Анастасия, Кристина и Владимир – пред Народната библиотека произнасят първите думи от Паисиевата „Историята Славянобългарска“.

Ярослав Годун и семейството му пред Народната библиотека

Облечени през цялото време в български носии, всички дипломати завършват с послание:

„По случай празника 24 май, от името на Посолство на Република Полша в България искаме да ви пожелаем много здраве, късмет и благополучие. Честит празник!“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС