Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Директорът на БНР подаде оставка

В писмо до служителите Андон Балтаков твърди, че напуска по лични причини

„Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси“, пише Андон Балтаков. Снимка: БГНЕС - Директорът на БНР подаде оставка

„Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси“, пише Андон Балтаков. Снимка: БГНЕС

Генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков напуска, става ясно от писмо, изпратено до всички служители в националното радио. Той прекратява мандата си от 6 август по лични причини, става ясно от писмото.

„Депозирах молба за предсрочно прекратяване на договора ми за управление на БНР, считано от 6.8.2021 година – пише Балтаков. – Мотивите са дълбоко лични, поради което искрено моля за въздържаност от анализи и коментари. За мен беше и привилегия, и невероятна възможност да управлявам БНР в един толкова повратен момент в историята на организацията.

Заедно постигнахме много в програмен, административен и финансов аспект. Основните постижения съм ги очертал в отчетите на БНР до СЕМ, като последният ще бъде предаден на регулатора в четвъртък.

Вярвам, че Съветът за електронни медии ще подбере ръководител, който не е обвързан с политически или икономически интереси и който ще продължи работата по трансформацията на организацията.

Желая на всеки един от Вас успех и просперитет.“

В писмото си Балтаков е допълнил и молба да не се спекулира с политическата ситуация в страната по повод на неговата оставка.

Писмото с оставката му вече е изпратено до СЕМ. Молбата на Балтаков ще бъде разгледана на заседание в петък, 6 август. На него ще бъде определено кой ще изпълнява длъжността, докато в тримесечен срок бъде избран нов генерален директор на БНР, посочи Бетина Жотева:

„Като отсега мога да кажа, че първите хора от БНР, на които аз ще се обадя лично, за да ги поканя да поемат длъжността, са госпожа Силвия Великова и господин Петър Волгин“, заяви председателят на СЕМ Бетина Жотева.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС