Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Директорът на БНР подаде оставка

Жест на несъгласие на Андон Балтаков от предложенията за промени в Закона за радио и телевизия

Андон Балтаков е директор на БНР от януари 2020 г. Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС - Директорът на БНР подаде оставка

Андон Балтаков е директор на БНР от януари 2020 г. Снимка: Любомир Спиров/БГНЕС

Директорът на БНР Андон Балтаков подаде оставка, съобщи лично той в обзорното предаване на програма „Хоризонт” – „нещо повече”. Повод за оставката са публикуваните предложения за промяна в Закона за радиото и телевизията.

Според Балтаков, това, което Министерство на културата е депозирало като проект за промени на ЗРТ, не отговаря на онова, което през последните месеци са обсъждали представители на Радиото и медийни експерти. Директорът на БНР твърди, че съществуват неясноти за това как ще се управляват двете медии и какъв ще бъде мандатът на управителните съвети. Не е ясно как ще се регулира работата между генералния директор на БНТ и БНР с УС на медията. Залагат се капани, според които предходният генерален директор ще назначава управителен съвет, с който ще трябва да работи новият титуляр на поста.

Андон Балтаков поиска и оставката на министъра на културата Боил Банов.

Оставката на генералния директор на БНР е депозирана тази сутрин в СЕМ с искане да влезе в сила от 1 ноември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg