Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Щосел пое вината за свалените карикатури на Чавдар Николов

Директорът на Нова тв направи признание в ефир и поиска извинение от карикатуриста и зрителите

„Аз прецених грешно начина, по който моето решение ще бъде разбрано, както и за интерпретациите, които ще провокира“, обясни от ефира Дидие Щосел. - Щосел пое вината за свалените карикатури на Чавдар Николов

„Аз прецених грешно начина, по който моето решение ще бъде разбрано, както и за интерпретациите, които ще провокира“, обясни от ефира Дидие Щосел.

Дидие Щосел, директорът на „Нова броудкастинг груп“, пое вината за свалените карикатури на Чавдар Николов от сайтовете на телевизията, както и от мрежата на „Нет инфо“. Щосел направи признание в новините на Нова в 16 ч. и поиска извинение от карикатуриста, служителите си и зрителите.

„Бих искал да се извиня на нашите зрители, служители, както и на Чавдар Николов за начина, по който управлявах случая с договора за неговите карикатури”, каза Дидие Щосел.

Признанието му дойде малко след изявление на премиера Бойко Борисов, че няма нищо общо със свалянето на карикатурите и определи скандала като удар срещу него.

Вижте още: ГОСПОД МИ Е СВИДЕТЕЛ, ЧЕ НЕ СЪМ СВАЛЯЛ КАРИКАТУРИ

„Като чужденец, и съм напълно наясно, че това не е извинение, аз прецених грешно начина, по който моето решение ще бъде разбрано, както и за интерпретациите, които ще провокира – продължава Щосел. – Техническите грешки, които се случиха междувременно, само засилиха създаденото впечатление. Още веднъж поднасям извиненията си и поемам цялата отговорност.“

Междувременно 90 видео карикатури на Чавдар Николов се появиха обратно във Vbox7 – при това с броя импресии, които имаха преди да бъдат заличени.

Щосел каза още, че през последните три години новините на медията са се утвърдили като лидер в България, а тяхното ДНК са ценности като независимост, обективност и професионализъм:

„Нашите журналисти ще продължат да следват именно тези ценности и в бъдеще.“

Вижте още: СВИНСКА ОПАШКА ДОКАРА „СКУНКС“ НА ЗУРЛЕВА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90