Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Диригент два пъти прекъсна оперен спектакъл заради телефонен звън

Порицанието за „телефонните мерзавци“ посрещнато с аплодисменти от публиката

Спектакълът „Сицилианска вечерня“ в Уелската национална опера е постановка на Дейвид Паунтни. Снимка: Уелска национална опера - Диригент два пъти прекъсна оперен спектакъл заради телефонен звън

Спектакълът „Сицилианска вечерня“ в Уелската национална опера е постановка на Дейвид Паунтни. Снимка: Уелска национална опера

Италианският диригент Карло Рици бе принуден на два пъти да прекъсне изпълнение на Вердиева опера в Кардиф заради звънене на мобилен телефон от публиката. Представлението е било „Сицилианска вечерня“ в Уелската национална опера на 22 февруари.

Изпълнението обаче било прекъснато по настояване на диригента – два пъти той се обърнал към публиката, за да порицае слушателите за разсейването. Зрителите приели забележката с одобрителни аплодисменти.

Това се случило още в началото на представлението, след което то продължило без инциденти, отбелязва Дейвид Джаксън от Би Би Си, който станал свидетел на случилото се и определя провинилите се за „телефонни мерзавци“.

Това не е първият път, когато прозвъняване, или въобще използването на телефон, предизвиква спирането на спектакъл или концерт. През 2013 г. пианистът Кристиан Цимерман прекъсва изпълнението си и напуска залата заради зрител, който записва с телефона си. Даниъл Крейг, Хю Джакман и Бенедикт Къмбърбач също са изразявали възмущението си от подобно поведение по време на техни спектакли в театъра. Миналата година Мадона се зарече, че ще забрани използването на мобилни устройства на свои концерти.

Вижте още: АНЕ-СОФИ МУТЕР СПРЯ КОНЦЕРТ, КОГАТО ЗРИТЕЛ ЗАПОЧНАЛ ДА СНИМА

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg