Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Диригентът Юлиан Ковачев в кома след инфаркт в Арена ди Верона

Покосен от сърдечен удар по време на репетиция на „Тоска“

Юлиан Ковачев е един от най-търсените диригенти в света, от години той дирижира летните фестивали в Арена ди Верона. - Диригентът Юлиан Ковачев в кома след инфаркт в Арена ди Верона

Юлиан Ковачев е един от най-търсените диригенти в света, от години той дирижира летните фестивали в Арена ди Верона.

Големият ни диригент Юлиян Ковачев е получил инфаркт в Арена ди Верона, съобщиха италианските медии. Сърдечният удар е покосил българина по време на репетиция на „Тоска“ в сряда вечерта. В момента е в кома.

Ковачев се свлякъл на подиума и колегите му повикали лекарския екип в амфитеатъра, който установил спиране на сърдечната дейност. Бил е интубиран на място. Културният институт разполагал с линейка и диригентът веднага бил откаран в интензивното отделение на болницата Борго Тренто във Верона.

55-годишният Юлиан Ковачев е един от най-търсените диригенти в света. Наскоро, по време на турне в Корея, маестрото е претърпял сърдечна операция. След нея се е възстановил и се е върнал на пулта в Арена ди Верона, където от години дирижира летния фестивал.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg