POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дискусия в последния момент: С павета или без на „Дондуков“

Министерството на културата организира публичен дебат за настилката на столичния булевард

Трите варианта, сред които избираха гражданите на София в анкета миналата година.  - Дискусия в последния момент: С павета или без на „Дондуков“

Трите варианта, сред които избираха гражданите на София в анкета миналата година.

Павиран или асфалтиран да бъде „Александър Дондуков“ в София? А може би да се търси комбиниран вариант? След броени дни трябва да започне ремонтът на столичния булевард, а окончателно решение за настилката все още не е взето. Затова и Министерството на културата организира публична дискусия по темата на 31 май (сряда) от 13,30 часа.

Срещата ще се проведе  на „Сцена 17“ на VII етаж в централната сграда на ведомството („Ал. Стамболийски“ 17).

Поканени на обсъждането, посочват от министерството, са широк кръг заинтересовани лица, медии и представители на граждански организации, сред които Гражданско сдружение „Бели Брези”, Камара на архитектите в България, Граждански комитет „Спасение 2000”, Гражданска инициатива „Спаси София“, Гражданска инициатива „Граждани за зелена София”, Гражданска инициатива „КвАРТал“, Съюз на урбанистите в България, Граждански районен обществен съвет „Красно село”, Гражданска инициатива „За обществен и релсов транспорт”, Гражданско сдружение „Велоеволюция”, „ГРУПА ГРАД”, Skyscrapercity – България и др.

Покана е отправена и към Столична община.

През септември миналата година местните власти започнаха допитване до гражданите за това да останат ли паветата. Проектът за ремонт, стана ясно тогава, не променя характера на булеварда, запазваха се габаритите на платното и размерите на тротоарите. Големият въпрос, който явно все още не е разрешен, бе какво да се случи с паветата.

От общината предлагаха три варианта. В първия от тях след ремонта павираната настилка ще остане и на пътните платна, и при травайното трасе. При третия тя ще бъде изцяло заменена от асфалтов път. Компромисният втори вариант предлага пътните платна да бъдат с асфалт, докато при трамвайните релси и зоните за паркиране да останат паветата.

Вижте още: КАК ДА ИЗГЛЕЖДА „ДОНДУКОВ“

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90