Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Дискусия в СБХ за конкурса за ново лого на БНТ

В Съюза на художниците смятат заданието на обществената медия за „недомислено“

Запазеният знак на Българската национална телевизия от 1959 г., създаден от Стефан Кънчев - Дискусия в СБХ за конкурса за ново лого на БНТ

Запазеният знак на Българската национална телевизия от 1959 г., създаден от Стефан Кънчев

Обсъждане на конкурса за нов графичен знак на БНТ организира Съюзът на художниците на 7 юни от 17,30 ч. на „Шипка“ № 6. Инициаторите на дебата смятат заданието за „недомислено“, срокът – за твърде кратък и се притесняват да не се повтори случаят с Туристическото лого на България.

На 5 юни бе обявен конкурс за нов основен графичен знак на обществената медия, както и за четирите ѝ програми – с краен срок за предаване на проектите 5 юли. Не е посочена паричната премия за автора на избрания проект.

„Основното лого на БНТ трябва да бъде съобразено с корпоративната идентичност на телевизията и да символизира обществената ѝ функция, нейните традиции и цели като национална институция и обективен източник на информация – гласи официалното съобщение от медията. – Логата на четирите канала трябва да бъдат производни на основния графичен знак и да отразяват техните особености.

В конкурса могат да участват всички заинтересовани лица, без разлика от възраст, пол и социален статус. Няма ограничение и за броя предложения, представени от един участник. Условието е те да бъдат изпратени в PDF формат на e-mail: logo@bnt.bg или на адрес: Българска национална телевизия, ул. „Сан Стефано“ 29, София 1504, заедно с две имена на участника и адрес за обратна връзка.“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg