Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Дисни +“ отчита 21 млн. нови потребители за последните два месеца

Причините: карантината, появата на услугата в Западна Европа и Индия

„Мандалорецът“ е един от сериалите, който привлича новите потребители към платформата „Дисни плюс“. - „Дисни +“ отчита 21 млн. нови потребители за последните два месеца

„Мандалорецът“ е един от сериалите, който привлича новите потребители към платформата „Дисни плюс“.

С изукството под ключ по време на карантина едно от малкото развлечения на хората у дома са филмите и сериалите – огромна част от домакинствата по света днес са принудени да работят от вкъщи, от което видеоплатформите отчитат големи печалби. „Дисни плюс“ има 21 млн. нови абонати само за последните два месеца. С дебют едва преди пет месеца, стрийминг услугата вече има над 50 млн. потребители, отбелязва „Варайъти“.

Скокът може да се обясни и с пускането на платформата в Западна Европа – през последните две седмици тя стана активна за Великобритания, Ирландия, Германия, Италия, Испания, Австрия, Швейцария и Франция (където пускането ѝ се забави с две седмици по настояване на правителството, за да не се товари интернет мрежата). Влияние със сигурност оказва и тръгването на „Дисни +“ на 3 април. Според компанията, само за седмица в Индия имат близо 8 млн. нови потребители.

Броят на абонатите понастоящем бе неочакван от платформата, изненада е и за „Уолстрийт“ – акциите на „Диснис +“ са скочили с над 6% на 8 април. При активирането на услугата, „Дисни“ си наложи цел от между 60 и 90 млн. потребители по света до края на септември 2024 г. Четири години по-рано, компанията почти е постигнала целта си.

Бадещите планове за платформата включват стартиране на усугата в други европейски държави, Латинска Америка и Япония до края на 2020 г.

Според специалистите, това ще бъде един от малкото приходи на „Дисни“ в коронавирусната криза – затворени са всички тематични паркове, телевизионният им канал ESPN излъчва само стари записи (тъй като повечето спортни събития са отменени), преустановени са снимките на новите им продукции, а премиерите на готовите са отложени за по-сигурни времена.

Предизвикателството пред компанията сега е да задържи този интерес с нова продукция – каталогът ѝ в момента е богат, но хората трябва да бъдат убедени в нуждата от услугата, отбелязват експерти. Платформата има на разположение над 500 филма и около 350 сериала на „Дисни“, „Пиксар“, „Марвел“, цялата поредица „Междузвездни войни“ и спинофите на франчайза (като „Мандалорецът“), 30 сезона на „Семейство Симпсън“.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах