„Дисни“ със стипендии за чернокожи студенти в американски университет

Ще поеме таксите на обучаващи се в сферите на медиите и развлекателната индустрия

Герои на „Дисни“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - „Дисни“ със стипендии за чернокожи студенти в американски университет

Герои на „Дисни“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стипендии за чернокожи студенти ще предложи „Дисни“ на чернокожите младежи в университета „Хауърд“  във Вашингтон. Финансирането ще важи само за специалности, свързани с развлекателната индустрия и медиите, отбелязва „Холивуд Рипортър“.

По новата програма може да кандидатстват студенти от чернокожото малцинство, които учат в специалности, свързани с анимация, дигитален дизайн, гейминг, журналистика, игрално кино, изпълнителски изкуства, продуктов дизайн, виртуална реалност и други, посочват от компанията.

Наред с това от „Дисни“ ще канят редовно гост лектори, ментори, ще предлага стажове, за да разпали интерес към бъдеща кариера в разказваческото изкуство. Стипендията обхваща пет години, планира се програмата да продължи по-дълго.

„Всички брандове на „Дисни“ работят за това да се чуят гласове, които рядко се представят публично, и да се разкажат неразказани истории – коментират от компанията. – Със стипендията в „Хауърд“ ще подкрепим студенти, иновации и творческото мислене, което университетът възпитава повече от 150 години. Вълнуваме се да помогнем на ново поколение чернокожи младежи да вдъхнат живот на идеите си.“

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах