Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Дисни“ задмина „Нетфликс“ по брой потребители

Трите услуги на компанията официално отчитат повече абонати от досегашния лидер в стрийминг индустрията „Нетфликс“

Бебето Йода на „Дисни“ и бебето гаргойл (вдясно) на „Нетфликс“ - „Дисни“ задмина „Нетфликс“ по брой потребители

Бебето Йода на „Дисни“ и бебето гаргойл (вдясно) на „Нетфликс“

„Дисни“ официално задмина „Нетфликс“ по брой абонати, докато доскорошният лидер продължава да се бори срещу резкия спад в интереса, съобщава Би Би Си. Общо трите стрийминг услугите на „Дисни“  – „Дисни+“, ESPN+ и „Хулу“, в началото на юли стигнаха 221,1 млн. потребители.

През юни „Дисни+“, най-голямата от трите платформи, значително разшири територията си, тръгна включително и в България. Компанията се готви да доминира на пазара с още една услуга – до края на месеца в САЩ стрийминг платформите ще предлагат пилотно нов вид абонамент на по-ниска цена, но с реклами. Същото решение смятат да въведат и от „Нетфликс“, които загубиха над 1 млн. абонати между април и юни тази година и вече имат около 220,67 млн. потребители.

Пандемията, започнала през 2020 г., принудително затвори човечеството вкъщи и това се отрази благоприятно на развлекателните услуги като „Нетфликс“ и „Дисни+“. И докато светът бавно се завръща към нормалния си ритъм на живот, „Дисни+“ предприе нова стратегия и покорява нови пазари – в изминалите 4 месеца услугата отчита 14,4 млн. нови абонати, по-голямата част от тях извън САЩ, много повече от очакваното от анализаторите.

С тръгването на рекламите обаче се очаква и повишение в цената на другите абонаменти – с рекламите ще бъде на цената на настоящия обикновен (7,99 долара), а обикновеният без реклами ще скочи на 10,99 долара. Промените ще бъдат първо въведени в САЩ до края на годината, през 2023 г. постепенно ще се появят и в другите държави.

От ръководството на платформата смятат, че това няма да доведе до драстичен отлив на клиенти.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg