Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Дивото куче Динко

Новият български супергерой

Динко от Ямбол разказва пред телевизионната камера за своя „лов на глави“. - Дивото куче Динко

Динко от Ямбол разказва пред телевизионната камера за своя „лов на глави“.

Никой не знае точния произход на дивото куче динго – един от най-опасните хищници в Австралия, който вече убива и хора. Известно е само, че когато аборигените заселили континента, го довели със себе си, за да ги охранява. После нещо се е объркало и кучето минало от другата страна. Често се случва с охранителите, затова винаги трябва да бъдат държани под око.

Динко Вълев е 29-годишен българин от Ямбол, който съчетава екстремното каране на АТВ със залавяне на мигранти „с голи ръце“. Една от най-гледаните телевизии у нас нарече Динко „супергерой“.

Динко не е охранител, но много му се иска да минава за такъв. Така той ще намери оправдание на желанието си да гони и задържа „с голи ръце“ хора по баирите около границата, защото това го забавлява и му вдига адреналина повече от карането на АТВ. А и е незаконно.

Или пък Динко е храбър патриот, готов да жертва себе си, за да не допусне „циганчета, бежанци от Сирия, да ни нападат държавата“ и „това всичко, което влиза в България, Русия, Франция“, „след време да ни избие като кучета“. Динко не прост супергерой, той е новият „Тервел – спасителя на Европа (и Русия) от арабските пълчища, той е съвременният Крали Марко с АТВ-Шарколия, който прави превантивен граждански арест на Емза бег арапин, още преди той да е заробил трите синджира роби.

Но ако Динко е толкова голям фолклорен герой (хваща 11 с голи ръце), защо не залови един истински разбойник – или в ямболско такива като Муса кеседжия вече не се срещат?

Динко може още да не е съвсем подивял, но вече отива натам.

„Ударих го, той падна на земята – два-три шута – и той взе да говори на някакъв си аллах-маллах“, разказва Динко.

После от гората излезли още 11 мъже с три жени и дете и „се запътиха да мачкат, да се бият с мен, но като видяха двама-трима да кървят на земята, се отказаха“. Още двама-трима? После Динко им казал, че ако не легнат на земята, ще убие един.

Изглежда, че и някои тв водещи вече подивяват. Как така никой не попита Динко наистина ли е щял да убие? Как? С голи ръце? И после какво?

„Единия го гоних два километра, падна в една локва и щеше да се удави, а другите бързо се предадоха, защото бяха слаботелесни“, хвали се Динко и допълва: „Много са агресивни!“

Е, ние може и да си нямаме филмов герой като Супермен, но си имаме телевизионен супергерой като Динко. Както пееше Тодор Колев – фалшив герой.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg