POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

DMS Dinko

Премиерът подкрепи хайките за бежанци. Ето още някои предложения как да се пазим от врага

Динко е супергерой – според една телевизия и има-няма половин народ. - DMS Dinko

Динко е супергерой – според една телевизия и има-няма половин народ.

Българската изпълнителна власт толерира и поздравява хайките за бежанци – това разбираме от изказване на министър-председателя Бойко Борисов (впрочем – дегизиран с адмиралска шапка) през уикенда. След като граничарите и властта имат нужда от помощта на виджиланти отряди с АТВ-та, а „талибаните, терористите“ напират все повече и повече да идват, ето някои предложения към отделните ведомства в правителството. Нека не бездействаме, в крайна сметка!

Да не лишаваме границата си от така необходимата подкрепа – това е наш граждански дълг, обяви Божидар Димитров. За да не се юрнат всички патриоти обаче със „свински опашки“ към браздата (ще си пречат, те са най-малко 6 милиона), те трябва да бъдат организирани от властта – а защо не да припечелят от това и икономиката, културата, българщината?

Министерството на отбраната е ясно – просто да изпълни желанието на кмета на Тополовград и да въоръжи с калашници, бронирани джипове и униформи местните мъжаги, изявили желание да бранят границата. Те да колят и бесят, да връзват бежанци, а после да пускат сигнали и до 112, за да идват от МВР само да си ги прибират. А от Правосъдното нека просто уредят някои незначителни детайли в Наказателния кодекс така, че дори и формално хайките да не са подсъдни по поне 5-6 букви на закона.

Министерството на туризма без проблеми може да предлага горски сафарита: в два варианта. В единия групи туристи ще следват от безопасно разстояние паравоенните бригади на Динко и ще се наслаждават как майсторски неутрализира врага. Във втория самите те ще могат да нарамят оръжие и да изпитат от първа ръка удоволствието със сила да подчиниш друг биологичен вид. Сиреч, обикновено сафари.

Впрочем, министерството на Николина Ангелкова спокойно може да работи в сътрудничество с това на Красен Кралев. Чрез спортното ведомство като съветник по ловджийските въпроси на екзотични екзепляри ще може да се включи самият Христо Стоичков. А и под шапката на това министерство (неясно, все пак, защо) попада и младежта – тъкмо да имат пример за подражание, какво само ми висят пред таблетите!

АЕЦ „Белене“ пропадна, а дефицитът в НЕК е огромен. Но решението се крие в бежанската вълна, как не се е сетил още никой! Министерството на енергетиката просто трябва да стъкми няколкостотин колела за хамстери, в уголемен размер, и да ги подреди в ареала на динковаците. Юначагите ловят мигрантите и ги пускат да правят ток. Изработиш примерно 30 киловатчаса и чак тогава те връщат в Търки.

Образователното министерство пък би могло да се поучи от актуалния казус с Паисий Хилендарски. Доброволчески отряди, консултирани от Меглена Кунева, ще мисионерстват по границата и ще четат „История славянобългарска“ на дрипавите съвременни робинзоновци. Като научат колко велика държава и народ сме, сами ще се видят колко недостойни са да тъпчат Kleta Majka Bulgariq и ще си тръгнат. Нищо че повечето идат от люлката на човешката цивилизация.

За Министерството на финансите не остана много за вършене, но нека Владислав Горанов да отвори малко кесията. Още при първите си акции г-н Господин Вълев умно предложи в национален ефир държавата да плаща за заловен бежанец – така де, ние крадем от съня си, от свободното си време за добруването на народа, няма ли поне по един Алеко за отлично свършената работа? Ако пък хазната е празна, да отворят благотворителна телефонна линия – има милиони сърцати българи, които не могат да ловят мигранти, но пък ще си отделят от хляба, ракията и цигарите, за да подпомогнат патриотите по границата.

Така че пускайте есемес DMS Dinko и да закриваме държавата.


Всичко от Преслав Ганев

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg