Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Днес влизаме безплатно в последния дом на Яворов

Статуята на Пейо Яворов пред къщата-музей на столичната ул. „Раковски“. Снимка: Емил Л. Георгиев - Днес влизаме безплатно в последния дом на Яворов

Статуята на Пейо Яворов пред къщата-музей на столичната ул. „Раковски“. Снимка: Емил Л. Георгиев

На 13 януари се навършват 140 години от рождението на Пейо Яворов и неговият последен дом – къщата-музей на столичната ул. „Раковски“ – ще бъде с вход свободен между 10 и 17 ч.

Годишнината ще бъде отбелязана с поетично четене на творби, посветени на Яворов, от студенти от СУ „Св. Климент Охридски“. Събитието е от 11,30 до 13 ч. в двора на къщата-музей.

Ще бъдат раздавани флаери с произведения на Яворов, негови стихове ще звучат в изпълнение на актрисата Силвия Лулчева и украинската поетеса Анна Багряна. В честването ще участва и актрисата Йоана Буковска-Давидова.

Проявата е част от Календара на културните събития на Столична община и от културните събития, които Националният литературен музей организира по повод годишнината от рождението на Пейо Яворов.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах