Дни на Медея в Театър „Азарян“ с достъп зад кулисите

„Медея“ най-сетне с дата за всички зрители с билети за падналите представления през Ковид-годината

Снежина Петрова като Медея в спектакъла на режисьоката Десислава Шпатова - Дни на Медея в Театър „Азарян“ с достъп зад кулисите

Снежина Петрова като Медея в спектакъла на режисьоката Десислава Шпатова

Театър „Азарян“ организира четири „Дни на Медея“ между 23 и 26 април. Спектакълът „Медея“ с участието на Снежина Петрова ще се играе всяка вечер на тези дати, а преди това публиката ще може да избира от програма с безплатни съпътстващи събития. Специално за зрителите „Азарян“ ще отвори всички пространства – репетиционни, гримьорни, конферентни зали. За да получи достъп до тях, публиката трябва да си е купила предварително билет за представление в някой от тези дни и да е подала заявка за регистрация. 

Билетът за „Медея“ дава възможност за посещение на две събития от съпътстващата програма. Изборът е между документалния филм на Найо Тицин „Стихията Медея“, обучение на композитора Асен Аврамов и актрисата и преподавател в НБУ – Ася Иванова, зрителите може още да свирят на баян със Стоян Караиванов, да рисуват с художника на спектакъла Цветелина Спиридонова, да поговорят с преводача Георги Гочев, да се запознаят със социодрамата в уъркшоп с Александра Гочева и да се срещнат с актьорите след последното представление на 26 април.

Най-подходящи за посещение са 25 и 26 април, уикендът на Цветница. Тогава зрителите може да прекарат почти цял ден в пространствата на театъра и да завършат програмата като публика на „Медея“. Съпътстващата програма е подходяща и за деца, организирани са специални ателиета.

Преди дни проектът „Медея“ по идея на актрисата Снежина Петрова и сдружение „Легал Арт център“ получи награда Европейски гражданин на Европейския парламент. Отличието се присъжда от Европейския парламент на граждани или организации за осъществени от тях проекти,  които насърчават по-доброто взаимно разбирателство и интеграция между гражданите на държавите членки или за подпомагане на сътрудничеството в областта на културата, което утвърждава европейските ценности.

Вижте още: СНЕЖИНА ПЕТРОВА – СЪБИТИЕ В КУЛТУРАТА НА 2019-А

„Медея“ се игра на сцената на „Азарян“ преди повече от година.

„Оттогава се случиха невероятни събития, за които не сме и сънували – коментира актрисата Снежина Петрова. – Кризата свали планираните представления през март, октомври и ноември 2020 г. Голяма част от публиката не си върна билетите и до този момент ги пази в очакване на нова дата. Ето защо решихме да направим голямо събитие, с което да благодарим на публиката, която ни подкрепи и на тази, с която предстои да се срещнем в тези необичайни времена.“

Единствената възможност за всички, закупили си билет за отпадналите представления, е датата 23 април. Те също ще имат възможност да се включат в съпътстващата програма.

С всички събития от съпътстващата програма и с формата за предварителна регистрация може да се запознаете тук.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах