Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

ДНК-проба за наследството на Салвадор Дали

Експерти изнасят ковчег с останките на художника Салвадор Дали в неговия роден град Фигерес, за да  бъде взета ДНК-проба. Снимка: ЕПА/БГНЕС - ДНК-проба за наследството на Салвадор Дали

Експерти изнасят ковчег с останките на художника Салвадор Дали в неговия роден град Фигерес, за да бъде взета ДНК-проба. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Останките на Салвадор Дали бяха ексхумирани в родния му град Фигерес, Испания, от съдебни специалисти, за да бъде решено дело за бащинство. Испанката Пила Абел иска да докаже, че е дъщеря на прочутия художник 28 години след смъртта му. Майката на Абел е била детегледачка, работила близо до дома на Дали, и твърди, че е имала връзка с него.

Съдия прие иска на Абел и експертите ще трябва да вземат ДНК-проби от костите и зъбите на Салвадор Дали. Пробите ще бъдат изпратени в Мадрид за анализ. Ако тестът покаже, че Абел е дъщеря на Дали, тя ще наследи милиони долари от неговото наследство.

Вижте още: ЕКСХУМИРАТ САЛВАДОР ДАЛИ ЗАРАДИ ТЕСТ ЗА БАЩИНСТВО

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС