Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вдигат заплатите в НИМ

Увеличението заради преминаването на музея към делегиран бюджет

Увеличението на заплатите на служителите ще бъде от 100 до 300 лв., а за началниците им - още още по-голямо, казва Божидар Димитров. Снимка: Емил Георгиев - Вдигат заплатите в НИМ

Увеличението на заплатите на служителите ще бъде от 100 до 300 лв., а за началниците им - още още по-голямо, казва Божидар Димитров. Снимка: Емил Георгиев

Заплатите в НИМ от 1 януари догодина се увеличават от 100 до 300 лева. В момента средното месечно възнаграждение в института, управляван от Божидар Димитров, е 700 лева.

Увеличението на заплатите става заради преминаване към нова система, пише в обръщение до медиите директорът на НИМ. Той посочва, че националните музеи са преминали към делегиран бюджет, като ръководствата им са оставени да използват всички приходи за дейности на институти и за повишение на работни заплати.

Димитров напомня, че и в началото на тази година месечните възнаграждения са били вдигнати – със средно 23%.

„Сега, макар че година не е завършила, балансът за 11-те месеца показва, че е възможно освен да бъдат посрещнати разходите за археологически разкопки, консервация и реставрация на новопостъпили паметници, издателската дейност на научните специалисти в музея, може да бъде повишена заплатата на служителите от 100 до 300 лв., като за началниците на отделите повишението ще бъде още по-голямо“, пише още Божидар Димитров.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах