Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Добре дошли в Микропия, зоопаркът на микробите в Амстердам!

Там може да проверите колко бактерии живеят в момента в тялото ви

Микробите са съществена част от живота на планетата. - Добре дошли в Микропия, зоопаркът на микробите в Амстердам!

Микробите са съществена част от живота на планетата.

Микропия се нарича първия в света зоопарк на микробите. Намира се в Амстердам и е част от градския зоопарк и много напомня на лаборатория. Неговите експонати – множество микроорганизми, могат да бъдат видени през микроскоп и прожектирани на големи екрани, съобщава Лента.ру.

Посетителите могат да наблюдават живота на бактерии в епруведка. Размножението на микроорганизмите е показано чрез триизмерен микроскоп. Представен е гигантски модел на вируса Ебола. Чрез специален скенер всеки посетител може да провери на място колко микроби живеят в момента в тялото му. Накрая влюбените могат да се целунат и да научат колко бактерии са си предали един на друг чрез целувката.

„Микробите са навсякъде. Нашата цел е да покажем, че в природата всичко е взаимосвързано и че микробите са съществена част от тези взаимоотношения“, казва директорът на Микропия Хайг Балиан.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС