Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

„Добри поличби“ по Геймън и Пратчет с втори сезон

Нови шест епизода, които ще напуснат сюжета на книгата

Майкъл Шийн (вляво) и Дейвин Тенант като ангела и демона в „Добри поличби“. Снимка: Амазон - „Добри поличби“ по Геймън и Пратчет с втори сезон

Майкъл Шийн (вляво) и Дейвин Тенант като ангела и демона в „Добри поличби“. Снимка: Амазон

Демонът Кроули и ангелът Азирафел ще се завърнат за още приключения и евентуално ново спасение на света във втория сезон на „Добри поличби“. Фентъзи сериалът на „Амазон“, адаптация на книгата на Нийл Геймън и Тери Пратчет „Добри поличби: правите и акуратни предсказания на Агнес Нътър, вещица“, ще имат нови шест епизода, съобщава „Дедлайн“.

Продукцията бе първоначално замислена като лимитиран сериал. В ролята на суетния ангел и книжар Азирафел ще се завърне Майкъл Шийн, образът на енергичния демон Кроули отново ще въплъти Дейвид Тенант. Двамата сформират неочаквана връзка и стават почти приятели, когато трябва да обединят силите си за спасението на света.

Снимките на втория сезон ще започнат по-късно през годината в Шотландия. Сюжетът ще се разпростре извън книгата на Геймън и Пратчет и ще разкаже за провалената „отпуска“ на двамата древни. Кроули и Азирафел живеят на Земята още от самото ѝ създаване и след нейното спасение демонът и ангелът искат да се завърнат към обичайния си начин на живот сред смъртните в Лондон. Плановете им разваля неочакван пратеник.

Геймън има договор с „Амазон студиос“ и ще продължи да работи по сериала като изпълнителен продуцент. Писателят е шоурънър заедно с режисьора Дъглас Макинън. „Добри поличби“ е продукция на „Амазон студиос“, „Би Би Си студио продъкшънс“, The Blank Corporation и Narrativia.

„Минаха 31 години от публикуването на „Добри поличби“, което означава, че са минали 32 години, откакто Тери Пратчет и аз лежахме в леглата си в хотелска стая в Сиатъл по време на фентъзи конвенция и планирахме продължението на историята – споделя Геймън в блога си. – Части от него използвах и за „Добри поличби“, от тям се появиха нашите ангели. Тери вече го няма, но когато го имаше, с него си говорихме какво искаме да се случи с „Добри поличби“ по-натам. Сега имам възможността да заведа зрителите в тази история. Има толкова много въпроси, които хората задаваха – не само какво ще се случи по-нататък, но и какво се е случило преди това с нашите любими ангел и демон. Вторият сезон ще даде отговорите, на които се надявате. Завръщаме се в „Сохо“, пътуваме през времето и пространството и разрешаваме мистерия, започнала с ангел, изгубил паметта си и лутащ се в „Сохо“.“

Шийн прие новината с шега:

„Аз лично съм против, но светът няма сам да се спаси, нали така? Ако Дейвид и аз не се издъним твърде зле този път, може дори да дадем шанс на сериала да завърши“.

Подобен бе тонът и на Тенант:

„Завръщането на „Добри поличби“ е чудесна новина за мен. Ще работя отново с Майкъл и ще въплътя прекрасните думи на Нийл още веднъж. Това вероятно е лоша новина за вселената, тъй като почти със сигурност втори сезон означава, че ще има някаква нова екзистенциална заплаха за съществуването ѝ“.

Вижте още: ДОБРИТЕ ПОЛИЧБИ НА КРИТИКАТА ЗА „ДОБРИ ПОЛИЧБИ

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg