Долу ръцете от учителя Теодосиев!

Родители от Казанлък протестират срещу учителя по физика Теодосий Теодосиев (който стана мъж на годината), защото пишел масово двойки на децата им. - Долу ръцете от учителя Теодосиев!

Родители от Казанлък протестират срещу учителя по физика Теодосий Теодосиев (който стана мъж на годината), защото пишел масово двойки на децата им.

Учителят Теодосий Теодосиев, който сам, с двете си ръце и жалките остатъци от учителската си заплата създаде школа, направила стотици млади хора златни медалисти и студенти в най-престижните университети в света, днес отново е герой. Този път е герой на един друг филм – този, в който посредствеността у нас иска той да не преподава, защото нивото му е твърде високо за децата на Kleta Majka Bulgaria.

Посредствеността, скъпи мои, има едно качество, което талантът няма – тя е креслива. Посредствеността е маскирана като „гражданска активност или като „будна съвест“. Попитайте най-кресливите активисти: „Ти каква професия имаш, какво можеш?“ и те няма да могат да ви отговорят.

Имам лоша новина. Посредствеността винаги побеждава. Умните и талантливи хора са далеч по-смирени от агресивните бездарници. Личи си и по днешното управление и по клакьорите му. И в предишното. И в по-предишното. Личи си и по това какво е отношението ни към един човек, който заслужава паметник…

Апропо – по-добре да няма паметник, че професионалните граждани ще възроптаят защо никой не ги е питал дали и как да изглежда този паметник.

Долу ръцете от учителя Теодосиев! Имате си други персони, които да мразите. Може да изкарате и някой лев от хейта си. Оставете този човек да работи, защото от неговата порода у нас останаха само няколко души.

Долу ръцете от тях, упражнявайте посредствеността си в някаква друга посока!

Аз няма да ви подсказвам каква, във Фейсбук си има опиниънмейкъри във всички политически цветове, все някой ще ви пасне на махмурлука…


Бел. ред. – коментарът е от профила на Венци Мицов във Фейсбук, публикуваме го с разрешението на автора.

Bookshop 728×90