Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Домът на дракона“, предистория на „Троновете“, тръгва през 2022 г.

Шоурънъри на сериала са режисьорът Мигел Сапочник и сценаристът Райън Кондал

Твърде вероятно е да видим най-големите дракони във Вестерос - на Егон Завоевателя и на сестрите му, чиято наследница е Денерис Таргариен.  - „Домът на дракона“, предистория на „Троновете“, тръгва през 2022 г.

Твърде вероятно е да видим най-големите дракони във Вестерос - на Егон Завоевателя и на сестрите му, чиято наследница е Денерис Таргариен.

НВО потвърди, че сериалът „Домът на дракона“ ще има премиера през 2022 г. Това е първата предистория на „Игра на тронове“, която влиза в продукция, след като пилотният епизод на предишния проект с участието на Наоим Уотс не получи зелена светлина, съобщава „Харпърс Базар“.

По думите на програмния президент на НВО, екип от сценаристи вече създава текста, пише „Дедлайн“. За основа ще им послужи „Огън и кръв“ на Дж. Р. Р. Мартин, първа част от историята на рода Таргариен, която излезе през ноември 2018 г. Действието се развива 300 години преди събитията от „Троновете“ и според синопсиса ще обхване ключови битки и моменти като Танцът на драконите, края на Валирия и завоеванието на Седемте кралства. След като на екран видяхме последните могъщи представители на рода Таргариен, предстои да разберем как фамилията успява да завладее и обедини Седемте кралства. Сериалът най-вероятно ще покаже историята на Егон Завоевателя и двете му сестри Висения и Ренис – тримата са родоначалници на рода, създават Кралски чертог и Железния трон.

Първият сезон ще се състои от 10 епизода, написани от сценариста Райън Кондал. Кондал е сценарист на сериала „Колония“, както и на екшън филмите „Rampage: Унищожителите“ (2018) и „Херкулес“ (2014) – и двата с участието на Дуейн Джонсън. Кондал е създател на новия сериал за Таргариен заедно с Дж. Р. Р. Мартин, ще работи и като шоурънър с Мигел Сапочник, режисирал „Битката на копелетата“. Сапочник ще режисира няколко епизода.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg