СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Домът на дракона“ тръгва догодина

Предисторията на „Троновете“ влезе в продукция (снимки)

Актьорският състав в основните роли се е събрал за четене на маса. Снимка: НВО - „Домът на дракона“ тръгва догодина

Актьорският състав в основните роли се е събрал за четене на маса. Снимка: НВО

„Домът на дракона“, спиноф сериала по „Игра на тронове“, е започнал продукция, стана ясно от снимки, разпространени от НВО в социалните мрежи. Актьорският състав вече се е събрал за четене на маса. Премиерата на първия епизод се очаква за 2022 г.

Предисторията, разработвана съвместно с писателя Джордж Р. Р. Мартин, ще разкаже за годините, изградили  основите на рода Таргариен – от пристигането на първите ездачи на дракони във Вестерос до обединяването на кралствата в едно и установяването на Кралски чертог като столица. Действието се развива 300 години преди събитията от „Игра на тронове“.

В актьорския състав на „Домът на дракона“ влизат Пади Консидайн в ролята на крал Визерис, Оливия Кук като Алисан Хайтауър, Мат Смит като принц Демън Таргариен, Ема Дарси като принцеса Ренира Таргариен, Стийв Тусан като лорд Корлис Веларион – Морската змия, ръка на Ренира Таргариен в Танца на дракони и др. Сюжетът се базира на първата част от книгата „Огън и кръв“ на Мартин.

Пади Консидайн ще бъде крал Визерис. Снимка: НВО

Шоурънъри на сериала са Райън Кондал и Мигел Сапочник, работил по „Троновете“. Сапочник ще режисира пилотния епизод и няколко други.

Снимките ще бъдат във Великобритания и според няколко местни издания, екипът вече е на място. Папараци са засекли гигантски шатри с логото на „Уорнър брос“ и декори с хералдика на родове от Вестерос, но това нито е потвърдено, нито отхвърлено официално от НВО.

Ема Дарси ще влезе в образа на принцеса Ренира Таргариен. Снимка: НВО

„Домът на дракона“ е един от шестте проекта от света на Вестерос, по които в момента се работи в НВО. До момента това е първата спиноф продукция по „Троновете“, която със сигурност ще стигне до екран. Отделно се готви и сценичен спектакъл за „Бродуей“ и „Уест енд“, където нови актьори ще влязат в образите, добре познати на зрителите от оригиналния сериал, отбелязва „Холивуд Рипортър“.

Мат Смит е принц Демън Таргариен. Снимка: НВО

Оливия Кук ще играе Алисан Хайтауър. Снимка: НВО

Стийв Тусан е Морската змия. Снимка: НВО

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС