Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Домино-катастрофа след селфи в галерия (видео)

Жена опита да се снима за спомен и причини щети за 200 хиляди долара

Въпреки инцидента галерията не възнамерява за в бъдеще да предупреждава посетителите да са по-внимателни. - Домино-катастрофа след селфи в галерия (видео)

Въпреки инцидента галерията не възнамерява за в бъдеще да предупреждава посетителите да са по-внимателни.

Търсенето на перфектното селфи понякога може да доведе до доста неприятни последици. А в случая с галерия в Лос Анджелис – и до щети за 200 хиляди долара. Видео, публикувано в YouTube, показва буквалния погром в „14 фактъри“, след като неизвестна жена се опитва да се снима, но без да иска бута постамент с експонат, а той повлича и всички останали в редицата, като домино.

Арт инсталацията е дело на Саймън Бърш, британец, който живее в Хонконг. Пред „Ню Йорк Таймс“ той коментира, че инцидентът е станал преди две седмици, а физическите щети са за 200 хиляди щатски долара.

Галерията обаче не възнамерява за в бъдеще да предупреждава посетителите да са по-внимателни, защото:

„Ние вярваме на хората“.

Самата инсталация показва различни корони, поставени върху постаменти в галерийното пространство. Сега Бърш коментира, че е иронично и многозначително, че точно те са паднали по този начин, тъй като „короните са чупливи вещи, те са символи на властта“.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС