Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Доналд Съдърланд озвучава „Физика на тъгата“

Теодор Ушев е на финала на новия си анимационен филм по романа на Георги Господинов

Доналд Съдърланд на кинофестивала в Цюрих, Швейцария, през септември 2018-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Доналд Съдърланд озвучава „Физика на тъгата“

Доналд Съдърланд на кинофестивала в Цюрих, Швейцария, през септември 2018-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Големият актьор Доналд Съдърланд и неговият син Росиф озвучиха новия анимационен филм на Теодор Ушев „Физика на тъгата“, съобщи самият художник във Фейсбук. Филмът е по едноименния роман на Георги Господинов.

„Всичко е възможно, когато има добра воля и отдаденост! Гласовете на английската версия на „Физика на тъгата“ бяха записани и завършени след серия от сесии в Ню Йорк и Монреал – пише Ушев. – Благодарение на тези невероятни хора, актьори и вече съмишленици в „Тъгата“ – Росиф Съдърланд и Доналд Съдърланд (в ролите на сина и бащата), които доказаха, че колкото по-голям артист си, толкова си по-човечен и скромен.“

Френската версия на „Физика на тъгата“ е озвучена от канадския актьор и режисьор Ксавие Долан.

„В момента довършваме звука. Беше лудост. Това са едни от най-търсените гласове в киното (и не само гласове). Но се получи много добре. Във филма има разминаване на гласовете на син, баща и минотавър, които понякога говорят едновременно. И търсехме наистина баща и син актьори“, обясни пред „Площад Славейков“ художникът.

Аниматорът работи от 8 години по „Физика на тъгата“, който ще бъде с дължина 27 минути. Филмът е анимиран изцяло на ръка, чрез техниката „енкаустика“.

Теодор Ушев отбелязва, че екипът е превъзмогнал „болести, пътни злополуки, закъснения на самолети и т. н., за да се случи всичко така, както е било замислено“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах