Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Доналд Съдърланд озвучава „Физика на тъгата“

Теодор Ушев е на финала на новия си анимационен филм по романа на Георги Господинов

Доналд Съдърланд на кинофестивала в Цюрих, Швейцария, през септември 2018-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Доналд Съдърланд озвучава „Физика на тъгата“

Доналд Съдърланд на кинофестивала в Цюрих, Швейцария, през септември 2018-а. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Големият актьор Доналд Съдърланд и неговият син Росиф озвучиха новия анимационен филм на Теодор Ушев „Физика на тъгата“, съобщи самият художник във Фейсбук. Филмът е по едноименния роман на Георги Господинов.

„Всичко е възможно, когато има добра воля и отдаденост! Гласовете на английската версия на „Физика на тъгата“ бяха записани и завършени след серия от сесии в Ню Йорк и Монреал – пише Ушев. – Благодарение на тези невероятни хора, актьори и вече съмишленици в „Тъгата“ – Росиф Съдърланд и Доналд Съдърланд (в ролите на сина и бащата), които доказаха, че колкото по-голям артист си, толкова си по-човечен и скромен.“

Френската версия на „Физика на тъгата“ е озвучена от канадския актьор и режисьор Ксавие Долан.

„В момента довършваме звука. Беше лудост. Това са едни от най-търсените гласове в киното (и не само гласове). Но се получи много добре. Във филма има разминаване на гласовете на син, баща и минотавър, които понякога говорят едновременно. И търсехме наистина баща и син актьори“, обясни пред „Площад Славейков“ художникът.

Фантастико

Аниматорът работи от 8 години по „Физика на тъгата“, който ще бъде с дължина 27 минути. Филмът е анимиран изцяло на ръка, чрез техниката „енкаустика“.

Теодор Ушев отбелязва, че екипът е превъзмогнал „болести, пътни злополуки, закъснения на самолети и т. н., за да се случи всичко така, както е било замислено“.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах