VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Доналд Тръмп заплашва папата с ислямистите

Капитализмът е единственото, с което разполагаме в момента, казва кандидатът за президент на САЩ

Доналд Тръмп иска да депортира всички нелегални имигранти и да спаси капитализма от хищните ръце на папата. - Доналд Тръмп заплашва папата с ислямистите

Доналд Тръмп иска да депортира всички нелегални имигранти и да спаси капитализма от хищните ръце на папата.

Падението и противоречивите изказвания на кандидат-президента на САЩ Доналд Тръмп продължават. В телевизионно интервю той заяви, че ще му се наложи да уплаши папата, че Ислямска държава иска главата му – ако главата на Римо-католическата църква се осмели да критикува капитализма пред милиардера.

В сряда журналистът от „Си Ен Ен“ Крис Куомо попита Тръмп какво би казал на папа Франциск, ако му се удаде възможност по време на визитата му в САЩ следващия месец. Магнатът отвърна, че смята, че уважава папата и го смята за „добър човек“, макар и да е станал много „политизиран“.

Но ако Франциск каже нещо негативно за капитализма, ако започне да говори за „пътя на алчността“, който е „токсичен и корумпиран“, и размаха пръст, Тръмп ще му проведе кратка проповед:

„Ще му кажа – „Ислямска държава искат да те пипнат“. Знаеш, че джихадистите искат да нахлуят във Ватикана и да го превземат, трябва да го чуеш – това е тяхна мечта“.

След кратко объркване, Куомо зададе следващия си въпрос: „Искате да уплашите папата?“.

„Ще трябва да уплаша папата. Папата, надявам се, може да бъде стреснат само от Бог – отвърна Тръмп. – Но истината е – знаете това, ако се огледате и видите какво става – че по-добре да се надяваме капитализмът да работи, защото той е единственото, с което разполагаме в момента. И е нещо велико, когато работи правилно.“

Кандидат-президентът вметна и че не мисли, че папата наистина е противник на капитализма – въпреки че Франциск многократно публично е критикувал тази система и корпоративните култури.

Откакто обяви своята кандидатура за държавен глава, магнатът милиардер направи няколко силно противоречиви изказвания. Платформата му към момента лежи основно върху имиграционната политика на САЩ, като Тръмп се кани, ако получи властта, да започне да гони нелегалните жители на страната (предимно обратно към Мексико), както и да издигне стена по границата с южната съседка – и то с нейни, а не с американски пари.

Според последните социологически проучвания Тръмп е фаворитът да бъде републиканският кандидат за президент – а популярността му непрекъснато расте. Най-вероятният му опонент ще бъде бившата първа дама Хилъри Клинтън.

https://youtu.be/5SROGAjPUdw

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg