Дони спира шоуто си (в този му вид) и се извинява

Смята да предложи на БНТ нова концепция, вероятно за музикално предаване

„Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги“, пише Дони. Снимка: Личен архив - Дони спира шоуто си (в този му вид) и се извинява

„Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги“, пише Дони. Снимка: Личен архив

Дони е предложил на ръководството в БНТ да спре токшоуто си „Събота вечер с Дони“ „в този му вид“, съобщи самият той във Фейсбук. Певецът се извинява на „засегнатите“ от шегите му с гей хората във втория брой на предаването. Десетки потребители на социалната мрежа определиха поведението му в ефира на БНТ като хомофобско.

Изпълнителят твърди, че много негови приятели с нетрадиционна сексуалност не са се обидили на шегите му – но щом имало засегнати, той поема отговорност, като спре предаването в този му вариант. Отбелязва, че ще предложи нова концепция, защото е спечелил „конкурс“ – вероятно изцяло музикално.

Ето пълния текст на съобщението:

„Здравейте! Днес предложих на БНТ да спра „Събота вечер с Дони“ в този му вид.

Използвам случая да се извиня на засегнатите, а именно правозащитни организации, обвиняващи ме в хомофобия. Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя е да поема отговорност, като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения.

Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване.

От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите!

Дони“

По-късно публикацията бе изтрита.

Пред „24 часа“ генералният директор на БНТ Емил Кошлуков заявява, че по предаването се работи:

„Екипът е външна продукция, заедно с тях коментираме, обсъждаме. Има още много какво да се направи“.

По думите му, ако се получело, още тази събота може да представят новия вид на шоуто. Ако не – следващата седмица.

Вижте още: ДА НЕ РАЗВАЛЯМЕ ХУБАВИЯ СПОМЕН