Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дори да не слушаме БНР

Снимка: Клуб Z - Дори да не слушаме БНР

Снимка: Клуб Z

Не знам дали слушате БНР. Но всъщност няма никакво значение дали това е вашето радио, или изобщо не го слушате. Смисълът на общественото радио е, че трябва да бъде подкрепяно, дори да не го слушаме, защото други в обществото го слушат.

Когато се намалява заплащането в обществената медия, без да е направена ревизия за какво са харчени огромни суми през годините, има само една мишена – журналистите, правячите на култура, измислячите на творби, творячите, музикантите, звукорежисьорите…

Когато един собственик на автомобилна фирма в зората на автомобилостроенето искал да продава колите си, първо фалирал обществения транспорт, като накарал хората да мислят, че няма нужда да се плаща за него. Нещо като да не си продупчиш билет в трамвая, защото се ядосваш колко нередовен е той. После автомобилът станал единственият избор… Няма значение дали ползваме обществен транспорт. Той е необходим на всички други, за които това е единствената връзка в града, в страната.

Същото е с БНР. Да си продупчим билетчето тоя път, а? Да си запазим общественото радио и тоя път. Защото може и да не е съвършеното радио, но без него не бива да си мислим, че живеем в демокрация. БНР е начин да мислиш за другите, а и за себе си.


Бел. ред. – коментарът е от Фейсбук, публикуваме го с разрешението на авторката.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg